Комбинација на хеликоптер и модел на гумењар

Print PDF

Комбианција на хеликоптер и модел на авион.За елиминирање на силниот обртен момент на овој модел ги искористивме крилата од нашиот  гумењар "хорнет".

Комбинацијата се покажа како многу успешна и моделот лета многу високо.Идејата беше на Димитар и Александар кои прераснуваат во вистински моделаир-конструктори.

Користи гума 1x5 мм поради зголемената тежина-подолг труп и потешки крила.На овој модел поставивме и  вертикален стабилизатор така што по престанувањетон на работата на елисата оваа комбинација на хеликоптер и  гумњар-модел слетува контролирано.

contakt

Моментално on-line

We have 345 guests online
English Bulgarian Serbian Irish Macedonian

Посетеност на сајтот

mod_vvisit_counterДенес178
mod_vvisit_counterСевкупно241885

Соработници

Banner

Барај

Developed by sam-digital.com