Почетна

Модели од типот ROG

Print PDF

 

 

 

Драги мои пред вас се два модели на гумењари за кои и порано пишувавме.Овој пат трупот не им е од балза,туку од липова летвичка која се тенчи од крајот на крилата до крајот на хоризонталецот.Во друга форма и со друга конструкција и материјал,ги изработува и ги продава една позната американска фирма.

Моделите се многу лесна,тежат околу 10 грама и користат гума 1x3 мм.Елисата е од наше производство,а материјалот,освен трупот, е од депрон.Американците овој модел го прват од балза и јапан хартија.

Интересно за овие модели е што на хоризонталецот, вертикалецот и на крилата имаат елерони од хартија.Со нив може мошне успешно да се прави корекција на летот на моделот.Ние тоа го проверивме и се уверивме дека успешно функционира. 

ДЦ-3 на гума

Print PDF

Ова е ДЦ-3  еден,ако не и најдобар транспортен авион во Втората светска војна,кој и денес лета на многу континенти.Производител е компанијата "Даглас".По лиценца се правел  под името "дакота"или пак како модел "Ли" во СССР.

Ние го направивме како гумењак и тоа успешен.Крилата единствено се разликуваат од оригиналот поради погонот на гума и потребната стабилност.Овој има ушки,а кај правиот крилата добиваат агол речиси во самиот корен каде се поставени моторите-ги има два.Кај нас е со една елиса за да не ја оптоваруваме конструкцијата.

Крилата,како и кај оригиналот, се поставени на долниот дел од трупот под агол од 3 степени.Отворот каде што влегува крилото е ојачан со летвички од балза,бидејќи депрониот не трпи притисок од крилото кој  се поврзува со ластичиња за трупот.Тој дел е ојачан и со двоен депрон.

Користи наша елиса од 6 инчи и гума 1x5 мм.Стојниот трап е поставен во посебен пластичен носач.По потреба може да се изведи што значи дека е монтажен.

Летот на овој модел на ДЦ-3 е стабилен и убав,Со околу 200 намотки на гумата  лета на височина од десеттина метри.Интересно е дека поради стабилност по правец на вертикалецот  направивме еден зарез-елерон,кој е поставен да влече во десно.Така моделот прави благи кругови во лево.Ако нема елерон,нагло пропаѓаше во десно.

Гумењар-бомбардер

Print PDF

Од нашата работилница во Охрид постојано излегуваат нови модели на гумен погон.Овој пат тоа е гумењар-бомбардер,барем според неговиот облик.

Трупот е од депрон, исто и хоризонталецот и вертикалецот.Крилото е профилирано,со ребра со специфични карактеристики.Го изработовме од балза и го покривме со јапан хартија.Карактеристично за ова крило е тоа што многу убаво го носи моделот во воздух,при летање (работа на гумениот мотор) и при планирање (слетување).

На крила ставивме и обликувани млазни мотори ,иако моделот го влече елиса.На овој модел не можевме да поставиме мини млазни или ракетни мотори,бидејќи тоа не го  дозволува неговата градба,но и големината на целиот модел.

Стојниот трап е малку изменет со тоа што тркалата се покриени  со  заштитници од балза.Тоа на моделот  не му  прави проблеми со аеродинамиката. иако на почеток  мислевме дека тоа ќе се случи.

Поради обликот на крилото,моделот е многу брз,стабилен и оставрува високи летови и покрај додатоците под крилата.

 

Гумењар "Алфа- 02АМ"

Print PDF

Драги мои,овој пат заедно со Димитар Димитров кој прерасна и во одличен конструктор на сопствени модели,овој пат ви го претставуваме најновиот модел на гумењар од нашата работилница "алфа-02АМ".

Долг е половина   метар,крилата имаат распон од 600 мм,користи гума  1 5мм,или две нишки гума од 1x 3 мм.

Интересно е што ја користи истата онаа елиса од 6 инчи што ја коростат и многу помали модели.

Оваа елиса е вистинско чудо.Има прецизно одреден чекор (агол под кој влече) и поради тоа и со многу посилна гума не одвртува брзо.На тој начин се постигнуваат саканите летови.За овој тип на гумењар предвидена е елиса од 8 инчи,но бидејќи нашиот е многу лесен.тежи  нешто повеќе од 22 грама.елисата го постигнува својот максимум.Ист ваков модел изработен од балза,со елиса од 8 инчи,со три нишки гума 1x 3 мм   тежи околу 60 грама.

Гумата се навива околи 200 пати (поради долгиот труп, има и должина гумата) и' овозможува лет  подолг од 30 секунди.

Крилото е рамно,не е профилирано.Но, затоа добро го држи моделот во воздух и при планирање по завршувањето на работата на елисата.

При конструкцијата конструкторот водеше сметка моделот да има што помал отпор.бидејќи е со поширок труп,а има и кабина чиј преден дел создава челен отпор.Затоа,носото,предниот дел е спуштен под поостар агол,а  предниот дел на кабината исто така има пад под голем агол.Тоа се покажа како корисно решение.

 

 

 

"Алфа" со експериментално крило

Print PDF

Пред вас е моделот на гумењар "Алфа",но се експериментално крило кое за прв пат го испробавме на ваков модел.

Крилото е рамно по целата должина,но на неговите краеви има такавикани винглети кои му ја  обезбедуваат страничната стабилност,која вообичаено се постигнува со ушки, или со крило кое во коренот има лева и десна страна под агол..

Морам да признам дека со моите соработници на почетокот на веруваме дека со вакво крило,модел со конструктивен,затворен труп,ќе лета стабилно.

Стравувањата се покажаа како неоправдани.Моделот има елегантен и убав лет.Издржува посилен ветер ,а трпи и грешки при пуштањето на моделот оа рака што често се случува кај помладите моделари.

Вакво крило прв во светото го претстави американски моделар кој сака да експериментира.Целата "финта" е во тоа да се постигне сооднос на должината на крилото,ширината,со димензиите на крајните винглети.

 

Моментално on-line

We have 24 guests online

Посетеност на сајтот

mod_vvisit_counterДенес36
mod_vvisit_counterСевкупно187555

Соработници

Banner

contakt

English Bulgarian Serbian Irish Macedonian

Барај

Developed by sam-digital.com